RSS

سه شنبه شب ۲۸ فروردین در یک مراسم قرعه‌کشی برای اهدای جایزه به خریداران یک مرکز خرید در مشهد کنسرتی برگزار شد و چند نفر رقصیدند. معاون دادستان مشهد اعلام کرده که کاظم دبیری، معاون مدیر کل و رییس اداره ارشاد مشهد به دلیل آنچه «جریحه دار کردن عفت عمومی، عدم رعایت قوانین مربوطه و ایجاد مزاحمت برای کاسبان برج سلمان» در این شهر خوانده شده، بازداشت شده‌ است. همزمان عده‌ای از اهالی مشهد جلوی اداره ارشاد این شهر تحصن کرده‌اند و می‌گویند به اتفاقات سه شنبه شب اعتراض دارند.



مدیرکل ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفته پیگیر وضعیت رئیس اداره ارشاد مشهد است و خبری از او که برای جلسه به دفتر معاون دادستان رفته بود ندارد.


سعید سرابی، مدیرکل ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفته: «ما از کانال‌های گوناگون در حال پیگیری وضعیت ایشان هستیم و هنوز دقیقا نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده است.


به گفته مدیرکل ارشاد اسلامی خراسان رضوی مسئول حفظ نظم در برنامه‌ها و مراسمی نظیر آنچه در برج سلمان انجام شد بر عهده اداره اماکن نیروی انتظامی است و اداره ارشاد در این حوزه مسئولیتی ندارد. در همان حال، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد طی مکاتبه‌ای با دادستانی مشهد از خاطیان و متخلفین برج سلمان شکایت کرده است.


اداره فرهنگ و ارشاد مشهد اعلام کرده که محمد کاظم دبیری، موسسه مجری و مدیریت برج سلمان به تعهدات خود عمل نکرده که این امر موجب تخلفاتی در اجرای برنامه شده است.


بر همین اساس، روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد اعلام کرده با توجه به تخلفات انجام گرفته در مراسم قرعه کشی برج سلمان و نامه معاونت هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هیچ گونه مجوز فعالیت فرهنگی برای این برج و موسسه مجری صادر نخواهد شد.


 دبیر هیأت مدیره برج سلمان هم گفته که مراسم قرعه‌کشی‌ سه‌شنبه شب قانونی بوده و مجوز داشته است.


محسن افشار توضیح داده که این مراسم طبق روالی که در خیلی از مجتمع‌های تجاری در سطح مشهد، کشور و دنیا وجود دارد برای قرعه کشی برنده یک دستگاه ماشین انجام شده و اینکه گفته می‌شود مراسم مربوط به افتتاح فروشگاه لباس زیر بوده، صحت ندارد.


به گفته افشار، در این مراسم‌ قرعه‌کشی هر بار یک هنرمند که مجوز دارد و از لحاظ قانونی مورد تایید است دعوت می‌شود و حتی آهنگ‌هایی که انتخاب می‌شود مجوز ارشاد را دارند. تاکنون حدود ۱۰ مراسم برگزار شده و اتفاق خاصی هم در آنها رخ نداده است.


دبیر هیأت مدیره برج سلمان درباره فیلم‌هایی که از این مراسم در فضای مجازی منتشر شده، گفته: «در مراسمی که حدودا ۱۰ الی ۱۲ هزارنفر آمده‌اند ممکن است یکی دو نفر هم کاری خلاف موازین جمهوری اسلامی انجام دهند اما ما مشکل خاصی را مشاهده نکردیم. فیلم‌ منتشر شده یک فیلم ۱۰-۲۰ ثانیه‌ای است که ممکن است هر کس با هر هدفی این فیلم را گرفته باشد اما این فیلم دلیل بر اینکه تمام افراد حاضر در جشن چنین کاری را انجام داده‌اند، نیست. خود اعضای هیأت مدیره برج سلمان افراد مذهبی‌ هستند که با بی‌حجابی مخالفند، خانواده‌های خود ما محجبه هستند.»


افشار انتشار این فیلم‌ها را نقطه مقابل نهی از منکر و ترویج اینگونه مسائل دانسته و گفته جشنی که برگزار شده جشنی عادی بوده و حواشی ایجاد شده برای این جشن توسط «یکسری از آدم‌هایی که می‌خواهند از هر کاهی کوه بسازند و در هر مساله‌ای جو ایجاد ‌کنند»، درست شده است.


قرار است هیات مدیره این برج فیلم‌هایی را که خود تهیه کرده به اداره اماکن تحویل بدهد.


دبیر هیأت مدیره برج سلمان خبر احضار شدن اعضای هیأت مدیره این برج به دادگاه و پلمب این مجموعه را تکدیب کرده است.


چند سال است که برگزاری کنسرت در شهر مشهد ممنوع شده است. غلام‌علی صادقی، دادستان مشهد اعلام کرده که برگزاری کنسرت در مشهد به صلاح نیست. او از هنرمندان موسیقی ایرانی خواسته است که شهرهای دیگری را برای برگزاری کنسرت‌هایشان انتخاب کنند.


تاکنون کنسرت هنرمندانی مانند سالار عقیلی، شهرام ناظری و کیهان کلهر در استان خراسان رضوی به بهانه پیشگیری از «اتفاقات اخلاقی ناگوار» لغو شده است. احمد علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه مشهد گفته بود مشهد شهر عیاشی و گردشگری و کنسرت نیست،


امام جمعه مشهد از ساکنان مشهد خواسته بود که اکر کنسرت می‌خواهند از این شهر به شهر دیگری بروند.



برچسب ها :


علیرضا رحیمی، عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری‌های داخلی اطلاع داده است که گروهی از نمایندگان در نامه‌ای به علی لاریجانی از هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی خواسته‌اند با نماینده‌ای برخورد کند که در میان نطق جهانبخش محبی‌نیا درباره بحران اقتصادی در ایران، در میکروفن گفته بود: «به ما این دختر خوشگلا رو نشون بده». این سخنان از رادیوی سراسری پخش شده و نوار آن دست به دست می‌شود. رسوایی روز گذشته در مجلس در شبکه‌های اجتماعی هم پربازتاب بوده است.


در نامه‌ای با امضای بیش از ۸۰ نماینده مجلس شورای اسلامی از فراکسیون‌های مختلف خطاب به هیأت رئیسه آمده است:


«همزمان با نطق آقای محبی‌نیا، صدای دیگری از زبان فردی در تریبون مجلس در رسانه‌ها پخش شده که حاوی کلمات زشت و خلاف شئونات و آموزه‌های اسلامی است، این موضوع باعث جریحه‌دار شدن قلوب ملت شریف و نمایندگان مجلس شورای اسلامی شده است. لذا مقتضی است دستور فرمایید فوراً موضوع جهت رسیدگی و اعمال مجازات قانونی مرتکب در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان یا دیگر مراجع قانونی اقدام شود.»


رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز پنجشنبه ۳۰ فروردین در سخنانی با اشاره به رسوایی روز گذشته، ضرورت حفظ شأن و کرامت زنان را یادآوری کرد. پروانه سلحشوری در نطق امروز خود گفت جمله «به ما این دختر خوشگلا رو نشون بده» شأن و منزلت زنان ایرانی و مجلس را زیر سئوال برده است.


نطق روز گذشته جهانبخش محبی‌نیا درباره بحران اقتصادی در ایران بود. یکی از نمایندگان در میکروفنی که باز بود، با صدایی پر از شوق و هیجان‌زده به بغل‌دستی خود گفته بود: به ما این دختر خوشگلا رو نشون بده. به حسب‌ تصادف در این لحظه، محبی‌نیا بین دو جمله مکثی کرد و صدای این نماینده به وضوح در صحن علنی طنین انداخت و از رادیو هم پخش شد.


علیرضا سلیمی، نماینده محلات و عضو هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان به روزنامه شرق دو احتمال را مطرح کرده: صداگذاری شده یا واقعیت دارد. به گفته او اگر صداگذاری شده باشد، باید دید چه کسانی صداگذاری کرده‌اند. اگر واقعیت داشته باشد باید با نماینده متخلف برخورد شود. سلیمی اما در این گفت‌وگو بیشتر به این سمت گرایش دارد که صدا، جعلی بوده و برای تخریب مجلسیان پخش شده است.


قرار است هفته آینده هیأت نظارت درباره این پرونده تشکیل جلسه دهد.


در مرداد ۹۶ هم اشتیاق گروهی از نمایندگان مجلس برای سلفی گرفتن با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که برای مراسم تحلیف روحانی به تهران سفر کرده بود، جنجال‌آفرین شده بود.



برچسب ها :


حجاب تنها یک حکم دینی نیست، یک مسئله امنیتی و بخشی از مشغولیت پلیس و بسیج و دستگاههای مشابه هم هست، و افزون بر همه اینها گرد آن یک صنعت تشکیل شده است. بخشی از این صنعت، بیزینس چادر مشکی است که یکی از دستاندرکاران آن می‌گوید اکنون بحران زده شده است.



میرمحمدتقی دانایی هوشیار، مدیرعامل شرکت “حجاب” شهرکرد است. او انتظار حمایت ویژه از دولت اسلامی دارد. می‌خواهد از فرمان رهبر در مورد حمایت از تولید داخلی حداکثر استفاده را ببرد و از این رو از ورود چادر مشکلی از خارج گله‌مند است. در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم می‌گوید:


«براساس اطلاعاتِ گمرک ایران که توسط انجمن صنایع نساجی ایران هم تکثیر شده میزان واردات پارچۀ چادر مشکی در سال 94 از نظر وزنی ۱۴ هزار و ۳۵۰ تن بوده است، گفت: جالب اینجاست در سال ۹۵ که خط تولید چادر مشکیِ شرکت نساجی حجاب رسماً توسط معاون اول ریاست جمهوری و وزیر صنعت و معدن و تجارت افتتاح شد، با توجه به این موضوع مگر چه اتفاقی در کشور رخ داده که واردات به ۱۸ هزار تن افزایش پیدا کرده است؟! مگر در سال ۹۵ مردم ایران ۳۰ درصد زیاد شده اند؟ »


او در این گفت‌وگو از بحران تولید چادر مشکی در داخل پرده برمی‌دارد و می‌گوید:


«در سنوات گذشته چند شرکت برای تولید چادر مشکی افتتاح شدند اما مشکلات متعدد مانع فعالیت آنها شد.


شرکت کرپناز کرمانشاه چندین سال پیش به همین منظور افتتاح شد ولی متاسفانه به دلایلی هیچ وقت نتوانست وارد عرصۀ عرضه چادر مشکی مرغوب شود. البته از همان ابتدا برای تولید پارچه چادری کیفی طراحی شده بود ولی  عملاً محصولات دیگری را تولید کرد.


شرکت ایران مرینوس و پشم بافی آسیا با استفاده از تکنیک هایی روی رنگِ پارچۀ چادر مشکی خیلی کار کردند ولی هیچ وقت این محصولات صنعتی و تجاری نشدند و در حد مقادیر کم باقی ماندند.»


اکنون شرکت “حجاب”، به گفته مدیرعامل آن، میرمحمدتقی دانایی هوشیار، تنها شرکت تولیدکننده چادر مشکی در ایران است، آن هم به گفته خودش «چادر مشکی رسمی»:


«در حال حاضر نساجی حجاب شهرکرد تنها تولیدکنندۀ چادر مشکیِ رسمی در ایران است که با ظرفیت ۱۰ میلیون مترِ طول، حدود دو سال است که کار خود را آغاز کرده است. البته هنوز به ظرفیت کامل نرسیده و هر سال ظرفیت خود را افزایش خواهد داد.»


حجاب برتر ملی، تکنولوژی ملی ندارد

از نظر حکومتیان حجاب داریم تا حجاب؛ «حجاب برتر»، چادر است و چادر برتر چادر مشکی است. «حاج خانم» با چادر مشکلی «حاج خانم» می‌شود. می‌گویند چادر، پوشش ملی است. اما مدیر عامل شرکت “حجاب”، تولید کننده «چادر مشکی رسمی» می‌گوید که یک عامل بحران در بیزینس حجاب این است که تکنولوژی حجاب برتر ملی، ملی نیست و از این رو «چادر مشکلی» وابسته به واردات و تکنولوژی بیگانگان شده است. او می‌گوید:


« نخستین مشکل نداشتنِ دانش فنیِ تولید پارچه چادر مشکی است. این نوع پارچه محصولی نیست که به سادگی و با تجربه عادی بتوان آن را تولید کرد، زیرا فرآیندها و ماشین آلات و مواد مصرفی خاصی دارد. بحث دوم داشتن ماشین آلات متناسب است. بسیاری از کارخانجات وقتی به حوزه پارچه چادر مشکی ورود پیدا کردند که ماشین آلات آنها متناسبِ خط تولید این پارچه ها نبود.»


مدیر عامل شرکت “حجاب” خواهان کمک دولت برای رفع بحران بیزینس حجاب شده است. آیا اجباری بودن حجاب برای این بیزینس کافی نیست؟


برچسب ها :


احمد زادهوش، مدیر جامعه المرتضی، در یادداشتی که در کانال تلگرامی نامه‌های حوزوی منتشر شده است، پیشنهاد تشکیل کشوری به نام قم و تبدیل حوزه علمیه قم به کشوری مستقل مانند واتیکان را داده است تا حوزه علمیه قم به نظام رهبری دینی شیعیان جهان تبدیل شود.



این شخص که معمم است و درجه او هم حجت‌الاسلامی‌ست، می‌نویسد:


«زمان آن فرا رسیده که حوزه علمیه قم به کشوری مستقل تبدیل گردد. کشوری با مرزهای جغرافیایی مشخص، پرچمی مخصوص، قانون اساسی ، پذیرفته شده در مجامع بین‌المللی و پذیرنده سفیران کشورهای مختلف.»


او هدف از تشکیل کشور مستقل «قم» را رهبری دینی در جهان اسلام در رقابت با الازهر مصر و جامعه مکه عربستان سعودی نامیده و پیشنهاد داده که چند پالایشگاه و واحد پتروشیمی ایران هم برای تأمین منابع مالی این کشور مستقل به آن ضمیمه شود.


حسام‌الدین آشنا، مشاور رسانه‌ای رئیس جمهوری اسلامی یادآوری کرده که بحث تشکیل کشور مستقل قم بحث تازه‌ای نیست.


در صدر انقلاب هم عده‌ای از روحانیون حوزه علمیه گمان می‌کردند قم می‌بایست مانند واتیکان مستقل از سایر شهرهای ایران باشد و حتی کارخانه‌ای در آن دایر نشود. آیت‌الله محمد فاضل لنکرانی، از مراجع تقلید شیعه اما در آن زمان با این تفکر مقابله کرد. پیام حسام‌الدین آشنا ناظر به این رویدادهاست.


برچسب ها :


After a short-lived stint as deputy head of Iran’s Environmental Protection Agency, Kaveh Madani, who had previously worked and taught in the United States and the United Kingdom, has decided to leave Iran


The news follows the arrest of Madani and other environmentalists in February, after which Madani spent a brief time in custody. . Mahmood Sadeghi, a reformist member of parliament from Tehran, publicized Madani’s decision on Twitter, where he also revealed that the travel ban on Madani’s wife had been lifted and she had left Iran as well. “This should teach a lesson to Iranian elites living outside Iran,” he wrote


The website Ensaf News reported that Madani was in Thailand for a conference about environmental issues when he submitted his resignation, which officials accepted


In his first tweet after resigning, Madani quoted a poem by the Iranian contemporary poet Houshang Ebtehaj: “Sore are my feet and short is my breath, but I departed the way I wanted


Madani was born in Tehran in 1981 to parents working in the water sector. Like many bright Iranians of his generation, he left the country after getting his Bachelor’s degree in civil engineering from the prestigious University of Tabriz in Turkic-speaking northwestern Iran. After university, his life resembled that of many young and educated Iranians and he spent a considerable amount of time outside the country. He studied for a Master’s degree in water resources at Lund University in Sweden and then for a PhD in civil and environmental engineering at the University of California, Davis, which he completed in 2009


In 2012, the American Society of Civil Engineers (ASCE) presented Madani with an award for “representing the bold and humanitarian future of civil engineering.” The European Geosciences Union awarded him a similar accolade, and, in 2017, he was awarded the ASCE’s Water L. Huber prize, the most prestigious award for mid-career engineers


Before being appointed in September 2017 as deputy head of Iran’s Environmental Protection Agency, where he was put in charge of running the government department’s education and research section, Madani taught systems analysis and policy at London’s Imperial College for four years. His appointment to the government agency was welcomed by both Iran’s media and the country’s scientific community


The Plain-Talking Scientist


While he worked outside Iran, Madani kept in touch with his homeland. He traveled home regularly, sometimes to lecture at Tehran’s well-regarded Khajeh Nasir Tousi University of Technology (KNTU), named after the 13th-century Persian polymath. He soon attracted the attention of Iranian journalists, consistently on the look-out for the success of fellow Iranians abroad. He emerged as a frequent commentator on the grave environmental crises Iran faced. Speaking in a straightforward, accessible way, he established a firm online presence and used catchy phrases like “water bankruptcy” instead of the more commonly used “water crisis


His fame also grew outside Iran as well. When journalist Gelareh Darabi made an Al-Jazeera documentary about Iran’s water crisis, Madani became the film’s star attraction. Speaking in a well-articulated English, he accompanied the director to the city of Isfahan, where the famous river Zayandeh Rood is a testament to the country's crisis and has for years been almost completely dry. In the film, Madani tells Darabi that the river’s problems are a “symbol of what’s happening on the national scale” and suggests that population growth, inefficient agriculture practices and mismanagement were the “three main causes” of the crisis. The young, plain-talking scientist was also featured on a BBC World documentary on dust storms in the Middle East


The Rouhani administration had promised to give top jobs to innovative, forward-looking professionals, and not necessarily restrict itself to hiring people who had done well within Iran’s political establishment. The government took note of Madani’s record, and his approach to his work. In February 2017, Madani was invited to head Iran’s first international climate change conference. A few months later, Rouhani was re-elected and pledged to continue his modernizing agenda. Although several environmental NGOs had pushed for Madani to be made the minister of energy, when Rouhani announced his cabinet, Madani was not part of it


 


High Expectations


But then came the surprise appointment in  September 2017. Madani packed his bags to come to Tehran and serve a government that pledges good governance but faces the high expectations of a wary population


“There are a lot of people abroad, waiting and watching closely to see what’s going to happen,” Madani told Tehran’s English-language daily the Tehran Times. “If I succeed, we might see more people coming back to help the government


He was too much of an optimist. In an interview with the newspaper Shargh after his appointment, he said that his parents had been against him moving to Iran, as were many Iranian expatriates on social media. “They all said that it was ‘elite-killing’,” said Madani, “meaning that they would bring a man of science into an executive position and then destroy him.” Such words seemed too pessimistic at the time, but they proved prescient when Madani was arrested


Intelligence agents from the Revolutionary Guards arrested Madani on Sunday, February 11. He was released a day later but apparently remained under surveillance


After being arrested, Madani was taken to an unknown location. According to an IranWire source, on Monday, February 12, Madani, accompanied by a number of security agents, returned to his office and, in the presence of the agents, he recorded a video and posted it on Instagram. The same day, security agents confiscated documents from his office


The source told IranWire that the Revolutionary Guards’ agents also “respectfully” questioned some of Madani’s colleagues about his activities. After returning to his office, the source said, signs of fear could clearly be seen on Madani’s face


The Environmentalist “Espionage Ring”


But Madani’s arrest was connected to a bigger case. Prior to his trouble, several environmentalists had been arrested on accusations of spying. Those arrested were  activists and managers with links to the Persian Wildlife Heritage Foundation (PWHF) an NGO known for its efforts to save the Asiatic cheetah, an endangered species


On February 11, Tehran’s Prosecutor Abbas Jafari Dowlatabadi confirmed authorities had carried out arrests in connection with a “spying case.” He said that the accused had been acting under orders from CIA and Mossad intelligence officers to infiltrate the Iranian scientific community and gather information about sensitive military sites, including missile installations. He claimed that some of the arrested had confessed that they had visited “occupied territories” repeatedly, including one visit to participate in a conference in which Mossad agents were present


Gholamhossein Esmaili, the head of Tehran province’s judiciary, said the environmentalists “were gathering information and supplying it to foreigners.” And on February 11, he warned there could be further arrests


Kavous Seyed-Emami, a trustee of the Persian Wildlife Heritage Foundation, was arrested on January 24. On February 9, authorities notified his family that he had committed suicide in Evin Prison. On February 11, Jafari Dowlatabadi claimed that Seyed-Emami had confessed against himself before taking his own life. Speaking at a gathering commemorating the 39th anniversary of the Islamic Revolution, Jafari Dolatabadi added: “There were many confessions against this individual and he confessed against himself as well, and unfortunately he committed suicide.” The news was met by widespread disbelief and shock


It is not clear what, if any, connections Kaveh Madani had with Seyed-Emami and the other arrested environmentalists


By mid-march, Madani’s life regained some normalcy and he resumed his interactions with the Iranian media, albeit in a much more toned-down manner. But then, on March 31, principlist media published photographs of a party and accused Madani of dancing and debauchery — behavior they claimed was not appropriate for an official of the Islamic Republic. However, the photographs were not recent, and they were not taken in Iran. They were taken in 2013 at a meeting of the American Geophysical Union in San Francisco, California


It is likely that the publication of these pictures was part of a campaign launched by security agencies hostile to him. In any case, the photos, and the death of Kavous Seyed-Emami in prison, were apparently enough to convince Kaveh Madani that he better leave before it was too late


Madani is the latest victim of Iranian authorities’ hostility toward educated Iranian expatriates, many of whom hope to return to Iran to do good. He was not the first, nor will he be the last



برچسب ها :


با وجود گذشت پنج روز از اظهارات سخنگوی قوه قضائیه مبنی بر این‌که سعید مرتضوی، متهم اصلی جنایت کهریزک را «گیر» نمی‌آورند، غیبت او همچنان نقل محافل سیاسی و مطبوعاتی ایران است. برخی خروج او از کشور را مورد تردید قرار داده‌اند و همسرش هم می‌گوید او در تهران است اما در خانه‌اش نیست. قوه قضائیه و نهادهای امنیتی در این‌باره سکوت کرده‌اند.



غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه پنج‌شنبه ۲۳ فروردین درباره سعید مرتضوی گفته بود: «حکم جلب‌اش صادر شده؛ ولی هنوز متأسفانه گیرش نیاورده‌اند، حالا نمی‌دانم چطور است.»


در این مدت هنوز مقامات قضائی و امنیتی درباره این‌که سعید مرتضوی کجاست به‌شکل رسمی اظهارنظری نکرده‌اند و تنها برخی از نمایندگان مجلس و صاحب‌نظران در این زمینه گمانه‌زنی کرده‌اند.


سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران و رئیس سابق سازمان تأمین اجتماعی سه پرونده قضائی دارد. در پرونده قتل‌های بازداشتگاه کهریزک پس از اعتراضات مردمی به انتخابات ۱۳۸۸ او به اتهام معاونت در قتل در این پرونده به دو سال زندان محکوم شده است. در این بازداشتگاه امیر جوادی‌فر، محسن روح‌الامینی، محمد کامرانی و رامین قهرمانی، چهار جوان معترض در سوله‌های بدون آب و امکانات جان باختند.


دو پرونده دیگر او به سازمان تأمین اجتماعی مربوط است. او به اتهام تصدی غیرقانونی با حکم دادگاه بدوی به شش ماه حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شد که دادگاه تجدیدنظر مرتضوی را از اتهامات وارده تبرئه کرد.


بخش دیگر پرونده مرتضوی در تأمین اجتماعی مربوط به اتهام‌های مالی اوست. این اتهام‌ها به مدیریت او در سازمان تأمین اجتماعی و ارتباطش با بابک زنجانی، متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی مربوط است.


پس از افشاگری‌های اخیر مقام‌های اطلاعاتی درباره مرگ زهرا کاظمی، عکاس ایرانی ‌ـ ‌کانادایی در زندان اوین نیز زمزمه‌هایی از امکان تعقیب قضائی مرتضوی در پیوند با این پرونده به گوش رسید.


در حالی‌که ابتدا شایعه شده بود مرتضوی را در بازار آهن تهران دیده‌اند و سپس گفته شد که او همراه با همسر، مادر و دو فرزندش در رحیم‌آباد شهرستان رودسر املش در «ویلای یکی از قضات رودسری قوه قضائیه» بوده، هما فلاح تفتی همسر او امروز سه‌شنبه ۲۸ فروردین در گفت‌وگو با خبرآنلاین اعلام کرد که همسرش در تهران است اما در منزلش نیست. این خبر در حالی منتشر شد که برخی از سایت‌ها از رفتن او به خارج از کشور و عراق خبر داده بودند.


هما فلاح تفتی همچنین گفت مرتضوی به دنبال اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری است.


بر اساس این ماده در صورتی که رئیس قوه قضائیه رأی قطعی صادره از هریک از مراجع قضائی را خلاف شرع تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال می‌شود.


صادق زیباکلام، از چهره‌های اصلاح‌‌طلبان به روزنامه شهروند گفته است که «مرتضوی امیدوار است رئیس قوه قضائیه از اختیارات خودش استفاده کند و پرونده او را مجدداً برای دادرسی به دادگاه بفرستد اما بعید به نظر می‌رسد که آیت‌الله آملی‌لاریجانی چنین کاری را انجام بدهد.»


مصطفی ترک‌همدانی، وکیل‌مدافع جمعی از کارگران در پرونده تأمین اجتماعی نیز به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است مرتضوی به دنبال این است که از اعاده دادرسی استفاده کند و اگر اعاده دادرسی در دیوان عالی پذیرفته شود حکم جلب او منتفی می‌شود.


ترک‌همدانی در این‌باره افزود: «این دلیلی نیست که الزاماً خود متهم یا محکوم‌علیه بخواهد دنبالش برود، وکیلش هم می‌تواند این کار را انجام دهد. وی جایی نرفته و تهران است.»


صادق زیباکلام همچنین بعید دانست که مرتضوی به خارج از کشور رفته باشد چون به‌گفته او مرتضوی «حتی زبان انگلیسی هم نمی‌داند».


عبدالکریم حسین‌زاده، رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس سه‌شنبه ۲۸ فروردین به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: «ناپدید شدن ناگهانی کسی که هم شاکی دارد و هم ازسوی دستگاه قضا محکوم شده، نه خوشایند جامعه و افکار عمومی است و نه برای وجهه بین‌المللی کشورمان مناسب است.»


او با اشاره به خروج کاوه مدنی، معاون سازمان حفاظت از محیط زیست از کشور و استعفای او تحت فشار اصولگرایان مخالف دولت گفت: «محل تأسف است که همزمان با فشار به کاوه مدنی، مرتضوی به‌راحتی از قانون فرار می‌کند.»


پس از انتشار تصاویری خصوصی از کاوه مدنی در یک مهمانی، او که در خارج از کشور بود به ایران بازنگشت و از همان‌جا استعفا داد و استعفایش پذیرفته شد .


نعمت احمدی، وکیل دادگستری، پیش از این به اعتماد‌آنلاین گفته بود: «هر محکومی یک وثیقه یا کفیل دارد. برای آقای مرتضوی هم قرار پنج میلیارد تومانی صادر شد که همان زمان سند منزل خانم ایشان در غرب تهران به‌عنوان وثیقه گذاشته شد؛ بنابراین راه‌حل دستگیری آقای مرتضوی بسیار ساده است و باید وثیقه ایشان را ضبط کرد تا سروکله خودش هم پیدا شود».


فاطمه سعیدی، نماینده اصلاح‌طلب تهران در مجلس شورای اسلامی، از طرح سؤال از وزرای کشور و دادگستری درباره دلیل متواری‌بودن سعید مرتضوی و تحویل‌ندادن او به زندان خبر داد و خطاب به عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور پرسید: «آیا اساساً حکم جلب مرتضوی به نیروی انتظامی ابلاغ شده است یا خیر؟… آیا مرتضوی از کشور خارج شده یا هنوز داخل کشور است و نتوانسته‌اند او را دستگیر کنند؟»


برچسب ها :


اعضای فراکسیون محیط زیست و فراکسیون شفاف‌سازی مجلس شورای اسلامی با عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست در کمیسیون تلفیق جلسه‌ای برگزار کردند. موضوع این جلسه استعفای کاوه مدنی، معاون سابق سازمان حفاظت از محیط زیست بعد از خروج غیر منتظره او از ایران بود. رئیس سازمان محیط زیست در این جلسه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفته است که کاوه مدنی صرفاً به خاطر مسائل خانوادگی ایران را ترک کرده. به گفته عیسی کلانتری، وزارت اطلاعات برخلاف اطلاعات سپاه اعتقاد ندارد که فعالان بازداشت‌شده محیط زیست جاسوس‌اند.



محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی روز گذشته با انتشار پیامی در توئیتر از خروج کاوه مدنی از ایران و استعفای او از معاونت سازمان حفاظت از محیط‌زیست خبر داده بود. برخی رسانه‌های نزدیک به نهادهای اطلاعاتی تصاویری از مدنی را در یک مهمانی در حال رقص منتشر کرده بودند و نوشته بودند که مهمانی در ساختمانی متعلق به ایران در مالزی برگزار شده است. کاوه مدنی اما این موضوع را تکذیب کرده بود.


محمد رضا تابش در گفت‌وگویی که سه‌شنبه ۲۸ فروردین خبرگزاری دانشجویان ایران با او انجام داده، به نقل از رئیس سازمان محیط زیست، خروج غیر منتطره کاوه مدنی از ایران و استعفای او را به دلیل نارضایتی خانواده او وانمود کرده است:


«ایشان به ادامه فعالیت‌هایش در محیط زیست تمایل داشت اما به دلیل عدم رضایت پدر و مادرش استعفا داد. پدر و مادر کاوه مدنی به دلیل اینکه دارای یک فرزند بودند راضی به ادامه فعالیت‌های او نشدند اما کاوه مدنی اعلام کرده که در هر حال یار و مددکار محیط زیست کشور در هر نقطه از دنیا خواهد بود.»


کاوه مدنی اما در پیامی که صبح سه‌شنبه ۲۸ فروردین در توئیتر منتشر کرده می‌گوید به دلیل فقدان مسئولیت‌‌‌پذیری مسئولان و جهل آن‌ها و به همین سبب متهم کردن فعالان محیط زیست به جاسوسی، از ایران «فرار» کرده است

مدنی یک بار پیش از این نیز در بهمن‌ ۹۶ بازداشت شده بود. دادستان تهران در آن زمان از دستگیری هفت «متهم به جاسوسی» خبر داده بود. عباس جعفری دولت‌آبادی این فعالان محیط زیست را که جملگی از اعضای مؤسسه «حیات وحش پارسیان» بودند به «جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده کشور در حوزه‌های استراتژیک» متهم کرده بود.


عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست در جلسه‌ای که با نمایندگان مجلس برگزار کرد از اختلاف بین وزارت اطلاعات با «سایر دستگاه‌های اطلاعاتی» درباره اتهام جاسوسی فعالان بازداشت‌شده محیط زیست خبر داد. به گفته محمد رضا تابش، رئیس سازمان محیط زیست در این جلسه اعلام کرده رئیس جمهوری اسلامی به هیأتی چهار  برای پیگیری این موضوع مأموریت داده است.


محمد رضا تابش هشدار داده که بازداشت فعالان محیط زیست پیامدهایی سوء برای ایران دارد. به گفته رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، گزارشی بر اساس نظرات کارشناسان درباره این پیامدها و اثراتش بر افکار عمومی آماده شده که در اختیار رؤسای سه قوه قرار گیرد.




برچسب ها :


امروز اعتصاب بازاریان بانه و جوانرود در اعتراض به بستن مرزها وارد دومین روز خود شد و آنان خواستار رسیدگی مسئولان به مطالبات خود می‌باشند.



امروز نیز، بازاریان جوانرود با پهن کردن سفره خالی و برگزاری تجمع مسالمت‌آمیز به اعتصاب خود ادامه دادند.


همچنین بازاریان در بانه اعتصاب سراسری اعلام کردند و نیروهای ضد شورش برای جلوگیری از تجمع مسالمت‌آمیز بازاریان در مقابل پاساژهای این شهر مستقر شده‌اند.


پهن کردن سفره خالی اقدامی مدنی‌ست که در بانە و جوانرود بە نشانە اعتراض بە بیکاری، بستن بازارچەهای مرزی و نبود معیشت توسط "کمپین نان" انجام می‌شود.


تاکنون مسئولان حکومتی به اعتصاب بازاریان در بانه و جوانرود واکنشی را نشان نداده‌اند و در رابطه با این مسئله سکوت اختیار کرده‌اند.


معیشت بسیاری از مردم شهرهای مرزی کردستان وابسته به مرزها می‌باشد که مدتیست به دلایل نامعلوم بسته شده‌اند.




برچسب ها :

درباره ما

    به تصویر کشیدن جنایات و تبعیضات رژیم جمهوری اسلامی در حق مردم مظلوم یارسان و ایران Admin:Arman Yari
آمار وبلاگ
» بازدید امروز : 975
» افراد آنلاین : 1
» بازدید دیروز : 24
» بازدید ماه : 956
» بازدید سال : 966
» کل بازدیدها : 38664
» مجموع اعضا : 3
» تعداد مطالب : 697
» تعداد نظرات : 3
کد های کاربر